İtalya’yı yaşanır bir memleket kılan aktivitelerin başında aperitivo geliyor. Akşam yemeği öncesi bir şeyler atıştırmak için veya arkadaşlarınızla iş sonrası laflamak icin aperitivo barlara gidip sadece içkiye para ödeyip açık büfeden aldıklarınıza para ödemiyorsunuz. Zaten bunu defalarca bu blogda okudunuz.

Bu aktivite nasıl başlamış Alessandro Martini’nin hayatını yazdığım yazımda bulabilirsiniz. Aperitivonun en has içkisi tabii ki Aperol Spritz. Evde nasıl yapılır, tarifini burada bulabilirsiniz
 
Bendeniz, pratik İtalya ve/veya Floransa rehberiniz, yine siz buralara kadar gelmişken en güzel hangi barda bu aperitivo keyfini yapabilirsiniz, anlatmak istiyorum. Floransa’nin en başarılı aperitif barlar listesini aşağıda bulabilirsiniz. Salute!
 
Sei Divino:
Adres: Via Borgo Ognissanti 42R (Santa Maria Novella)
Öncelikle canımcım arkadasim Melike’ye beni burasıyla tanıştırdığı için çok teşekkür ederim. Açık büfe olarak çok zayıf ama inanin Floransa’nin en lezzetli aperol spritzini burası yapıyor. Şu anda ben başka yerde içemiyorum desem yalan olmaz. Adı gibi ilahi aperoller yapıyorlar.Volume
Adres: Piazza San Spirito 5R
Floransa’da gitmeyi en çok sevdiğim yer burası. Kiminin aperol spritzini, kiminin açık büfesini seviyorum ama burasını toplamda çok çok seviyorum. Yazın bu meydana sahne kuruluyor ve çok eğlenceli bir yer haline geliyor. Volume’da kendilerinin de canlı müzik yaptıkları oluyor. Web sayfalarından programa bakabilirsiniz.

Volume acik bufe
Her zamanki gibi aperol spritzim onumde :

Kitsch

Adres:Viale Antonio Gramsci 5r (Piazza Beccaria)
Burası içkisinden ziyade açık büfesi ile efsane. Eğer aksam yemeği yemiyecekseniz ve sadece aperitif alacaksanız (Apericena deniyor) burası tavsiye edilir. Saat 22:00’ye kadar açık büfe servisi devam ediyor. Yazin önünde sahne kuruluyor. İçki, yemek ve güzel müzik için şahane bir mekana dönüşüyor. Benim eve 500 mt uzaklıkta, gelince bana da haber verin. Bu bölge çok şirin olduğu icin vaktiniz varsa buralarda gezmenizi tavsiye ederim. 
 
Adres: Via Dei Benci 23r (Santa Croce)
Floransa’daki ilk göz ağrım 🙂 Hem tam merkezde, hem güzel içki ve açık büfe sunuyorlar. Dış alanı çok küçük. İçeride de iptis iptis yüksek seste müzik çaldığından uzun süre kalamıyorsunuz ama çok kalmayacaksanız tavsiye edilir.

Moyo Bar
rengarenk ickiler
benim aperol spritzim, Faruk’un sarabi, telefonu ve Canon’u

OIBO

Adres: Via Dei Benci 1A (Santa Croce)
Tam Santa Croce meydanının orada. Burası da açık büfesi ile çok meşhur ancak genellikle çok kalabalık oluyor. 
 
Adres: Via San Niccolò 55r (San Niccolò)
Turistlerin çok takılmadığı, daha sakin ama çok meşhur bir bar. Dışarıda oturmak istiyorsanız rezervasyon gerekiyor. Açık büfesi çok geniş değil ama minicik meydan çok güzel. Yemek öncesi bir şeyler içmek icin uğrayabilirsiniz. Ben San Niccolò bölgesini çok sevdiğimden burası çok hoşuma gidiyor.
 
Zoe:
Adres: Via Dei Renai 13R (Alla Grazie koprusunun hemen orada) hafta arası çok sakin oluyor ama hafta sonu tıkış tıkış. Bütün kokteylleri lezzetli ama gecenin ilerleyen saatlerinde çok gürültülü oluyor. Malum, İtalyanlar zaten yüksek sesle konuşuyorlar, çekilmez olabiliyor ancak hafta arası gidin. Bu da San Niccolò bölgesinde ve güzel bir mekan. 
 
Adres: Via Dei Renai 17R (San Niccolò)
Son olarak Negroni’yi tavsiye ediyorum. Buraya yaşı daha ileri olanlar ve genellikle İtalyanlar takılıyor. Aperol Spritz lezzetli, diğer içkilerini içmedim. Açık büfe de çok geniş değil ancak turistik yer değil de İtalyanlarla kaynaşalım diyorsanız buraya gidebilirsiniz.