Cok cok sicak Floransa’dan hepinize merhaba!
Hava bu kadar sicak olunca hafta ici herkes hafta sonu nereye deniz gitsek muhabbetinden baska bir sey yapamiyor. Gecen yaz Italyan Rivierasi’ni yani Liguria ve Toscana sahillerine gitmistim. Bu sene biraz daha guneye inip Livorno tarafina gittik. Bu iki yere de Floransa’dan trenle gayet rahat ulasilabiliyor. 


Castiglioncello

Cumartesi sabah saat 9 gibi Floransa’dan arabayla ciktik ve yaklasik 1,5 saatlik yolculuk sonunda buraya ulastik. Minicik bir yazlik kasaba ve ben cok sevdim. Sanirim daha cok yerli turistlerin tercih ettigi bir yer. Ancak burasinin denizi taslik ve kayalik. Sadece Bagni Graziella kum diye bize oraya gitmemiz soylendi. Biz de oraya sezlong kiralamaya gittik ama prenses olarak yatarak guneslenmeyi sevdigimden Graziella’daki koltuklari begenmedim. Hemen yaninda Il Garagolo’da yatak kiraladik. Ancak burasinin onunden denize girilmedigini sonradan fark ettik. Siz soyle yapin, burada guneslenin ama kapisindan cikip sola donun ve Graziella’nin sahilinden denize girin. Liman tarafinda deniz cok da temiz degil. Araba ile gidecekseniz mutlaka limanin otoparkina park edin. Sokaklarda yer bulmak cok zor. Garagolo’da 2 sezlong ve 1 semsiyeye 25 EUR odedik. Yaninizda yiyecek, icecek getirmek serbest. 
Adres: Lungomare di Crepatura 57016, Castiglioncello
Belirtmeden gecemeyecegim, sahibinin oglunu cok begendim, Allah sahibine bagislasin. Bir de tam burasinin karsisinda dondurmaci var, oradan mutlaka kavunlu dondurma yiyin. Son bir bilgi; burada cogu aile sezlonglari sezonluk kiraliyor. Size kiralanmamis yerlerden yer gostereceklerdir. Sadece burada degil, cogu yerde ayni durum soz konusu. Yani en ondeki sezlonglar bos, onlara gecelim tartismasi yapip caninizi bosuna sikmayin. Onlar doludur, sahibi o gun gelmese de baskasina maalesef kiralamiyorlar. 

Castiglioncello Koyu
Il Garagolo Iskele
Il garagolo sahil
Bahsettigim kayalik ve denize girilmesi cok cok zor
Bagno Graziella ancak hemen ilerisi halk plaji
Buradan denize girin

Vada (Spiaggie Bianche)
Vadaaaa … Anlata anlata bitiremedikleri Vada’daki Spiaggie Bianche’ye (beyaz sahiller demek, okunusu sipiğacce bianke) biz de gittik. Yaklasik 4 km uzunlugunda, enine de cok genis olan kum bir plaj. Vada daha cok camping yapanlarin tercih ettigi bir yer. Bu plajin guneyinde onlarca camping alani var. Turk olarak hayret ettim, bizde Istanbul’a yakin boyle bir plaj olsa giris kac TL olurdu acaba? Burasi bedava ve herkes gayet rahat. Binlerce kisi yan yana sakin sakin gunesleniyor. Aileler semsiye, sezlong, tasinir buzdolabi vs vs yani son derece tedarikli gelmisler. Tabii onlar her hafta sonu gidiyorlar. Denizin rengi muhtesem ancak icine girince boyle yapis yapis hissi veriyor. Burada suyun ve kumun boyle beyaz olmasinin sebebi hemen ilerideki soda fabrikasi. Ancak deniz tertemiz, zaten mavi bayrakli. 2 sezlong, 1 semsiyeye burada 17,5 EUR odedik ama tabii kendimiz tasiyip kurduk. Yaniniza degerli esya almayin. Ne olur ne olmaz. Sahilde surekli dondurmaci geziniyor. Bir de tam giriste bir suru sandvic satan yer var. Yiyecek tasimak istemiyorsaniz oradan alabilirsiniz. Pahali da degil. Arabanizi giriste toz toprak bir alana park ediyorsunuz. Orasi da gunluk 8 EUR. Vada’da tren istasyonu var. Eger kendinize guveniyorsaniz istasyondan plaja yuruyus yolundan ulasabilirsiniz. Bisiklet de kiralanabiliyor ancak hafta sonu bulamayabilirsiniz. Floransa Vada arasi trenle Livorno aktarmali olarak 2 saat suruyor. 

Araba park yerinden sahile yuruyus yolu
Green Green Grass of Home 🙂
Plaji ve Suyu beyaz yapan Soda Fabrikasi
Nedense bu harabe bana ‘Ingiliz Hasta’
filmini animsatti
Sahilde minik cadir kuran gencler 

Nerede Kaldik?
Son dakika rezervasyon yapinca maalesef pek bir secenegimiz olmadi. Booking.com adresinden Vada’nin yaklasik 10 km guneyinde Cecina di Marina kasabasinda bir tatil koyunde kaldik. La Cecinella, burada sadece ev kiraliyorsunuz, baska hic bir sey dahil degil. Zaten genellikle ailelerin 15 gunluk ev kiraladiklari bir tatil koyu. Ozlem ve ben iki kadin basimiza gidince bayagi bir garip kactik :)Yaz doneminde daha onceden yer ayirtin derim. Aslinda bu bolgede bir suru oda-kahvalti hizmeti veren yer var dediler ama ben hic goremedim. Olanlar da hep denizden cok uzak. Camping seviyorsaniz deneyin derim.

4 kisi kalinan evler

  

Her yer yemyesil, insanin gozu gonlu aciliyor
Verenda
Her turlu servis mevcut
Havuz saat 10:00-18:00 arasi acik
Saat 20:00’den sonra ana kapidan giremiyorsunuz.
Arka kapinin yolu ise boyle

Ne yedik?
Aksam yemek icin Vada’nin merkezine geri donduk. Zaten kucucuk bir yer ve cok seceneke maalesef yok. 2 tane guzel lokanta vardi ve ikisi de tamamen rezerve edilmisti. Biz bekleriz diyince saat 22:00’ye dogru masa acildi. La Meridiana hem icerisi hem de disarisi cok genis olan lokantaydi. Midye yedik ve beyaz ev sarabi ictik. Servis elemani Kurt kizi Biseng bize tiramisu tavsiye edince onun da tadina baktik tabii 🙂 Hesap 2 midye, 1/2 sise ev sarabi, tiramisu ve kahve icin 45 eur geldi. 

Burada oturmak istiyorsaniz onceden rezervasyon yaptirin
Bandira bandira yiyin
Mutlaka yiyin
Vada Merkez Parki
Ozlem
Ortadan Ikiye ayrilmis Agac ama Kocaman