Tatildeki Italya’dan herkese merhaba!

Canimi cok sikan bir konuyu burada sizlerle paylasmak istedim. Genellikle esprili bir sekilde Italya’yi anlatmaya calisiyorum ama bu ic dokme yazimda pek oyle olmayacak. Aslinda bu blogda hic bir sekilde politikadan bahsetmek istemiyorum ama malum Avrupa’dayiz ve burada PKK bir teror orgutu degil, ozgurlukleri icin savasan ‘asiler’ olarak geciyor. 

Italya’da PKK’nin gosterisini ilk defa 2006 Subat ayinda Venedik’de gormustum. Venedik Festivali icin gittigimde bir de baktim kanallar ‘Lili Lili Lili’ diye bagiran kadinlarla dolu. O kadar sinirlenmisim ki yanimdaki Koreli arkadasim ‘Korkma, biz variz’ demisti. Daha sonra bir cok yerde PKK’yi destekleyen pankart, etiket, brosur gordum ama en sasirtani Perugia’da yol ustundeki billboarddaki PKK reklamiydi. Neyse uzatmayip gecenlerde yasadigim olayi anlatayim.

Malum Italya ve Avrupa’nin diger ulkelerindeki donerciler hep Kurtler ve buyuk cogunlugu da PKKli. Biella’da konustugum donercinin dedigine gore, ki kendisi Kahramanmarasli, cogu dogu ve guneydogulunun  Avrupa’ya kapak atmak icin PKKli takildigini veya kacak gelince ‘Bize iskence ediyorlar’ dedigini  soylemisti.Ben onun yalancisiyim ama inanirim. Benim donerci PKKli falan degildi, hatta bir tane PKKli donerci ile birbirlerine girmisler. Ondan sonra hic bulasmiyormus. Ben zaten Italya’da doner yemem, bu nedenle donercilerle pek isim olmuyor. Ancak gelin gorun ki su sayacini okumaya gelen gerizekali bir Italyan sizin sinirinizi PKK konusunda ziplayabiliyor.

Ben ofiste tek calisiyorum. Bu yuzden bir cok is de bana bakiyor. Allahin pis kokan, cirkin mi cirkin Toskanali herifi de bizim su sayacini okumak icin 3 ayda bir geliyor. 6 ay once geldiginde ‘Siz Turk firmaymissiniz, neden Kurtleri olduruyorsunuz?’ diye cikismisti. Ben de gayet nazikce kendisiyle politika konusmayacagimi, konunun uzun oldugunu ve onlarin terorist oldugunu soyledim. Bu salak benimli sacma sapan konusmaya devam etti ve ben de italyancamin yetmedigini bahane edip susturdum. Gecenlerde yine geldi. Tabii hazirlikliyim, hemen su saatinin yerini gosterip ardindan nazikce kapiyi gosterdim. Ay yine basladi PKK falan … Turkler Kurtleri yok sayamazmis, onlar da ozgur yasamaliymis … Bu sefer, ki yine nazik bir sekilde, bunu ona soyleyen kisinin PKKli oldugunu, onun boyle propaganda yapmak icin para aldigini, Kurtlerin de gayet ozgur yasadigini soyledim. Bana ‘sen de o Turklerdensin’ demez mi? Iyi gunler diyip yine kapiyi gosterdim. Sonra binada karsilastik ve hala ‘Ozgur Kurtler’ falan diye bagiriyordu. Kafami cevirip bisiklete binip uzaklastim ama o kadar sinirlendim ki bunu yazarken bile tuylerim diken diken oldu… 

Sakin kafayla dusununce simdiye kadar gelmis gecmis butun hukumetlere bu sorunu cozmedikleri ve daha da sarpa sardiklari icin cok kiziyorum. Bitmeyen (ve benim inancima gore hic bir zaman da bitmeyecek) Kurt sorununu her yerde karsimiza cikip sinirimizi bozacak. Inanin o Kurtler burada o kadar rahat yasiyorlar ki! Ben vize alirken bin milyon evrak sunuyorum, onlar ‘Iskence gordum, cok magdurum’ diyip hooop vizeyi aliyorlar. Baska bir acidan yaklasayim. Van’da deprem oldugunda bir suru Kurt kokenli vatandas evsiz kaldi, olumsuz etkilendi. Allah kimseye vermesin, acilarini paylasiyorum ama Twitterda Free Kurdistan veya PKK’nin parali askerleri olan kose yazarlari ‘Kurtce bilen psikolog’ arayip durdular. Neden Turkce degil de Kurtce bilen  diye sordugumda efendim Turkce bilmiyorlarmis, ana dillerinde kendilerini ifade etmek istiyorlarmis… bak bak bak, o zaman ayni adamlar,kadinlar ‘iskenceden kacip’ Italya’ya gelince neden hemen Italyanca ogrenip sakir sakir konusyorlar? Cunku burada bir Allahin kulu Italyan onlara ‘Kurtce bilen psikolog’ bulmaz, bulmadigi gibi bir de s.ktir git der, oturtur k.cinin ustune … 1999 depreminde Cerkez ve Abhaza kokenli vatandaslar magdur olduklarinda hic Cerkezce veya Abhazaca bilen psikolog talep etmediler. Neden? Cunku bu halklar Kurtler gibi simartilmadilar. Bir gun insallah Kurt sorunu cozulecek ama merak ediyorum, o zaman Kurtler ne yapacaklar? 50 yildir magdur edebiyati uzerinden nemalaniyorlar, istedikleri verilince neye aglayacaklar, kimi suclayacaklar cok merak ediyorum. Eger o su sayaci okuyan adam bir daha geldiginde beni bu sekilde taciz ederse direkt polise haber verecegim. 

Sizi boyle bir yaziysa siktiysam ozur dilerim ama bu da bir Italya gercegi. Eger buralara gelip yasamak istiyorsaniz bunlarla da mucadele etmeniz lazim. 

Sevgileyle kalin, aslinda icimizde sevgi olursa her sorunu cozeriz ama yok iste, yok 😦