Milli Bayramlar:
1 Ocak: Yilbasi
17 Mart (Unità d’Italia): 1861 yilinda Italya’nin birlesmesi kutlaniyor. 2011 yilinda 150. yil serefinde cok buyuk solenlerle kutlandi. 

150. yil icin yapilan afis


17 Mart 2011 – Ponte Vecchio Italyan Bayragi renkleriyle 

25 Nisan: 1945 yilinda 2. Dunya Savasi’nin bitisi ve Nazilerin Italya’yi terk edisi Ulusal bayram olarak kutlaniyor. 
1 Mayis: Isci Bayrami
2 Haziran: Italya’nin 1946 yilinda Italya Cumhuriyeti’nin dogusu ve krallik yonetiminin bitisi kutlaniyor

Dini Bayramlar:
6 Ocak Epifania : Noel kutlamalarinin bittigi cocuk bayrami. Inanisa gore Bebek Isa’ya hediye goturmek isteyen Uc Kral (Muneccimler) Gaspar, Melkior ve Baltazar yolda yasli bir kadindan (Befana) yardim isterler ancak kadin yardim etmez. Bu yasli kadin daha sonra pisman olur ve belki Bebek Isa’dir diye tum evlerin bacasina hediye birakir. Hristiyan inanisina gore 5 Ocak’i 6 Ocak’a baglayan gece Befana catilarda gezip bacalardan girip iyi cocuklara guzel hediyeler, uslu durmayanlara ise komur birakiyor. 

La Befana

19 Mart San Giuseppe (St Joseph) -Festa del Papà (Babalar Gunu): Dunya’da Haziran ayinin 3. pazar gunu kutlansa bile Italya’da Isa’nin babasi St Joseph serefine 19 Mart’da kutlaniyor. Bayramin ozel tatlisi Zeppola, yani bizim ekmek hamurunu kizartip ustune pudra sekeri dokulmus hali. 

Zeppola 

Paskalya (Pasqua): Hristiyanlik aleminin en onemli bayramidirve Isa Mesih’in dirilisi kutlanir. Bu bayramin tarihi her sene degismesine ragmen Mart sonu ile Nisan sonu doneminde bir pazar gunu kutlanir. Paskalya tarihinden once 40 gun oruc tutulur ve oruc baslamadan once tum Italya karnavallarla kutlamalar yapar. Ben kucukken Istanbul’daki eski oturdugumuz mahallede alt komsumuz Madam diye cagirdigimiz bir ermeniydi. Paskalya’da bize kirmiziya boyanmis gercek yumurta getirirdi. Gunumuzde olay biraz ticari oldu ve icinden oyuncak cikan yumurtalar hediye ediliyor. 

15 Agustos Hz. Meryem’in Goge Yukselisi (Assunzione di Maria): Hristiyanlik aleminin en onemli bayramlarindandir ve Isa Mesih’in annesi Bakire Meryem’in cennete yukselisi kutlanir. Tum Italya’da herkes tatildedir. Sakin bu donemde Italya’ya gelmeyin cunku kimseyi bulamazsiniz. 

1 Kasim Azizler Gunu (La festa di Ognissanti): Kiliselerin bilinen ve bilinmeyen tum azizlerinin kutsandigi bayramdir. 

8 Aralik Meryem Ana Gunu (Immacolata Concezione): Isa Mesih’in gunahsiz olarak Bakire Meryem’in rahmine dustugu gundur. 

25 Aralik Noel Bayrami (Natale): En onemli Hristiyan bayramlarindandir. Isa Mesih’in dogum gunu kiliselerde ilahiler esliginde kutlanir. Aileler bir araya gelip yemek yerler.