Türkiye’den gelenlerin en çok sorduğu sorulardan biri olan Bologna’dan Floransa’ya nasıl gelinir sorusuna bu yazı ile cevap veriyorum.

İlk seçeneğiniz Bologna’dan tren ile Floransa’ya gelmek. Trenialia veya Italo dan önceden bilet alırsanız gayet hızlı ve ekonomik bir şekilde gelebilirsiniz. Şöyle, Bologna Havaalanı dan Bologa Centrale, yani Bologna Tren İstasyonu’na belediye otobüsü veya taksi ile gidebilirsiniz. Otobüs 6 EUR, taksi yaklaşık 13 EUR tutuyor. Tren İstasyonunda Floransa’ya yaklaşık her 30 dakikada bir tren var. Floransa merkez istasyonunun adı Firenze SMN, bilet bakarken buraya bakacaksınız. Yaklaşık 25-30 dakika sürüyor. Süresi yaklaşık havaalanı Bologna 20 dakika, Bologna Tren İstasyonu Floransa 30 dakika, işte beklediniz o bu, Bologna Havaalanı’dn Floransa yaklaşık 1 saat 15 dakika sürüyor. Tren bileti nasil alinir, nereden binilir gibi detayları  Her Yol Roma’ya Çıkar yazımda bulabilirsiniz.
İkinci seçeneğiniz ise, ki bu benim Bologna Havaalanı’ndan Floransa istikametine tercihim olan otobüs seçeneği. Havalanından biniyorsunuz, hoop Floransa’da iniyorsunuz. Ancak burada tek sorun Appenino Shuttle her saat yok, bazen bayağı beklemeniz gerekebiliyor. Campi Bisenzio’da durup sonra direkt Floransa’ya geliyor, yaklaşık 1 saat 25 dakika sürüyor. Ücreti internetten veya havaalanı infodan alınırsa 20 EUR, şoförden alınırsa 25 EUR. Floransa tren istasyonunun arka kapısı olan Piazza Montelungo’da duruyor.
Bologna Havaalanı Plan

Bologna Havaalanı Appenino Shuttle Kalkış Yeri

Ben Bologna Havaalanı’na giderken treni, Floransa’ya gelirken ise otobüsü tercih ediyorum. Daha doğrusu uçağa yetişeceğim zamanlarda hep tren ile gidiyorum, size de bunu tavsiye ederim. Floransa Bologna arasındaki yol nedensiz olarak tınabiliyor. Hele sakın sabah uçaklarına otobüs ile gitmeyin derim. Haydi iyi yolculuklar!