Vedat Milor’un Akdeniz Lokanta ve Sarap Rehberi-Italya kitabı sizde yoksa bu yazımda nereden bahsettiğimi anlamayacaksınız, üzgünüm. Şaka şaka, amacım kitabın reklamı değil, orada tavsiye edilen yerleri bir de benim gibi halk insanından okumanız. Hatırlarsaniz geçen sefer V.M.’un izinde Bergamo’daydik. Oradaki izlenimlerim için buraya tiklayiniz…

Biz gelelim benim güzeller güzeli gurbetim Floransa’yaaa… Vedat Milor’un da tavsiye ettiği gibi Trattoria Cibreo bu şehirde cok meşhur. Floransa’da Michelin yıldızı sahibi tek şef, Fabio Picchi bu lokantanın sahibi. Gerçek Toscana mutfağını burada bulabilirsiniz. Menüde hiç hamurişi yok, bu nedenle makarna aramayın. Vedat Milor’un sevdiği üzere menü daha çok sakatat dolu 🙂 Trattoria kısmında rezervasyon kabul edilmiyor ve pazartesi günleri kapalı. Aman sakın Ristorante Cibreo’ya gitmeyin, orasi 3 kat daha pahalıymış. Bir de bunların hemen yaninda Teatro del Sale var ki sahibi yine aynı, Fabio Picchi. Oraya bir gün gidip deneyimlerimi yazacağım. Bu yazıyla birlikte benim çiğ et sever olduğumu göreceksiniz, sakin kınamayin. Acayip lezzetli ve önyargıdan kurtulup bir kere kesinlikle deneyin.

Ne Yedik?

Biz geç gittiğimizden çok fazla seçeneğimiz yoktu ancak ben fantezi yapıp çiğ et, daha doğrusu çiğ sucuk yedim. V.M. tavsiyesi üzerine domates aspic, yani domates püresi yedik. Bir de domates soslu zeytinyağlı polenta yedik. Yanina 1 şişe beyaz şarap (Sauvignon Winkl) içtik. Antipasti 7 EUR, Primi 14 EUR ve Secondi ise yaklaşık 20 EUR civarında. Şaraplar ise 20-25 EUR arasında. 

Trattoria Cibreo
Via Andrea del Verrochio 8R Floransa
tel: 055 2341100

Salsiccia Cruda Trattoria Cibreo
Salsiccia Cruda (Çig Sucuk)

Domates Aspic - Trattoria Cibreo
Domates Aspic (Domates Püresi)

Şarapsız olamaz nolamaz

Polenta all'Olio (Zeytinyağlı Polenta)
Polenta all’Olio (Zeytinyağlı Polenta)

Garsonlar masanıza oturup menüyü tek tek açıklıyor