Merhaba,

Ben arada sırada çok merak ediyorum ve aklıma geldikçe buraya yazıyorum ama uzun zamandır Forbes zenginler İtalya sırlamasını buraya yazmamışım. 2021 yılında İtalya’da 51 milyarder varken 2022’de sayı 52’ye çıktı. En zenginimiz genç ama kalan herkes neredeyse 80 yaş üstü. Buyrunuz 2022 en zengin İtalyanları kimler?

Giovanni Ferrero
Giovanni Ferrero

Geçen sene 2. sıraya düşen Giovanni Ferrero (57) buna çok bozulup bizi daha Nutellaya ve Kinder yumurtaya boğarak 36,2 milyar dolar ile birinciliğe geri döndü, Avrupa sıralamasında 9., dünya sıralamasında ise 36. sırada bulunuyor. 

Leonardo Del Vecchio
Leonardo Del Vecchio

Geçen senenin birincisi, bu senenin ikincisi 27,3 milyar dolar ile Rayban, Oakley gibi gözlüklerin sahibi Leonardo Del Vecchio (86), dünya sıralamasında 52. sırada. 

Giorgio Armani
Giorgio Armani

Signor Giorgio Armani(87), 7,8 milyar dolar ile İtalya’nın üçüncü zengini.

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

Medya ve inşaat kralımız, eski başbakan ve Forza Italia’nın reisi Silvio Berlusconi(85) 7,1 milyar dolar ile dördüncü sırada. Ancak bu zegolar içinde parayı ezen tek kişi de Silvio, kendisini tebrik ediyorum. 

Massimiliana Landini Aleotti
Massimiliana Landini Aleotti

Massimiliana Landini Aleotti (79) bizim köy Floransa’nın ilaç firması Menarini’nin sahibesi ve 5,4 milyar dolar ile İtalya’da beşinci sırada. 

Giuseppe De’ Longhi
Giuseppe De’ Longhi

Giuseppe De’ Longhi(82), kahve makinası ve küçük ev aletleri reisi 4,4 milyar dolar ile altıncı sırada. 

Piero Ferrari
Piero Ferrari

Ferrari’nin başkanı ve 10% hisse sahibi Piero Ferrari(76) 4,2 milyar dolar ile 7. sırada! 

Augosto & Giorgio Perfetti
Augosto & Giorgio Perfetti

Sakızcı amcalar Augosto & Giorgio Perfetti (75) bu sene 4,1 milyar dolar ile 8. sıradalar.

Patrizio Bertelli ve Miuccia Prada Bianchi
Patrizio Bertelli ve Miuccia Prada Bianchi

Prada’nın sahipleri Patrizio Bertelli(76) ve Miuccia Prada Bianchi (72) ise 4’er milyar dolar ile dokuzuncu ve onuncu sıradalar. 

Marina Caprotti
Marina Caprotti

Rabbim parayı biraz da gençlere ver diyeceğim ama İtalya’daki genç bul ki zengin olsun. Ama hiç yok da değil, mesela Esselunga’nın sahibinin kızı Marina Caprotti(44) 1,5 milyar dolar ile en zengin İtalyan kadınlar listesine girdi.